Kippensatés met curry en ananas

Ingrediënten

  • 6 schijfjes ananas
  • 1 grote sjalot
  • 250 g rijst
  • 2 el plantaardige vetstof bv. Alpro Bakken en Braden
  • 3 el bloem
  • 750 ml plantaardige melk bv Alpro Drink Nature
  • 2 tl kurkuma
  • peper en zout
  • 2 kipfilets
  • 1 th l currypoeder
Dit kan iedereen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de sjalot en de ananas in stukjes.

  2. Kook de rijst gaar.

  3. Smelt de Alpro Bakken en Braden in een steelpannetje en stoof de stukjes sjalot.

  4. Voeg de bloem toe en giet er al roerend de Alpro Drink Nature bij. Voeg het kurkumapoeder, peper en zout toe en laat de saus indikken op een laag vuurtje. Snijd de ananas in kleine blokjes en gooi ze op het einde in de saus.

  5. Snijd elke kipfilet in de lengte in vier stukken.

  6. Schuif ze over een satéstokje, strooi er wat currypoeder over en bak ze in wat Alpro Bakken en Braden.

  7. Serveertip: schep wat rijst op een bord en leg er twee kippensatés naast. Werk voorzichig af met saus.

0
Nog geen stemmen