Krokante hapjes met lam en verse geitenkaas

Ingrediënten

  • 100 g verse geitenkaas
  • 12 vellen brickdeeg
  • 1 ui
  • 30 g rozijnen
  • 40 g boter
  • 1 el verse tijm
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

voor de honing-citroensaus

  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el citroensap

voor de perensaus

  • 1 rijpe peer
  • 1 el citroensap
  • 1 tl druivenpitolie
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Aperitieven

Bereiding

  1. Laat de rozijnen weken in warm water.

  2. Snipper de ui fijn en fruit hem, samen met het gehakt, aan op een warm vuur in een grote pan met olijfolie. Voeg de tijm toe en prak het gehakt met een vork zodat je geen brokken vlees krijgt, maar fijngemalen gehakt. Haal van het vuur wanneer alles goed aangebakken is, giet in een schaal en laat afkoelen.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6).

  4. Voeg de uitgelekte rozijnen toe aan de vleesbereiding. Meng goed door elkaar en kruid naar smaak.

  5. Smeer een vel brickdeeg lichtjes in met gesmolten boter en draai het om. Schik wat van de vulling in een lijn in het midden van het vel en laat aan weerskanten 4 cm over. Verbrokkel wat geitenkaas over het vlees. Vouw het vel in twee, plooi de zijkanten naar binnen en rol op. Rol zo 12 'sigaren' en schik ze op de met bakpapier bedekte ovenplaat.

  6. Doe 15 min. koken aan de oven. 

  7. Maak intussen de twee sauzen. Meng de honing met 2 eetlepels citroensap. Besprenkel het vruchtvlees van de peer met olie en citroensap.

  8. Laat de knapperige rolletjes uitlekken op keukenpapier en dien ze warm op bij het aperitief, met de twee sauzen er apart bij.

0
Nog geen stemmen