Verse vijgen met gerookte ham en geitenkaas

Ingrediënten

Goed weekend met Pieter Timmers. Pieter verwent zijn verloofde met een heerlijk Valentijnsmenu. Op het menu: dit heerlijk hapje met vijgen en gevulde pastaschelpen met kreeft.

Gevulde pastaschelpen met kreeft: het recept

Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Belgisch
Glutenvrij

Bereiding

  1. Snij eventueel het steeltje van de vijgen. Maak een kruisvormige inkeping in de vijgen, maar snij net niet door. Duw een amandel in de opening en besprenkel met een beetje honing. 

  2. Wrijf geitenkaas aan de zijkant. Rol de gandaham rond de geitenkaas. Hou vast met een tandenstoker. Kruid met peper.

  3. Plaats ze alle vijgen in een ovenschotel. Bak 5 à 6 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C tot ze mooi open vallen.

  4. Haal uit de oven en serveer dadelijk.

0
Nog geen stemmen