Samosa's, krokante hapjes met brickdeeg

Ingrediënten

  • 4 vellen brickdeeg
  • 1 handvol cashewnoten
  • 100 g boter (gesmolten)

voor de vulling

Samosa's zijn krokante driehoekjes gevuld met een vulling naar keuze. Gehakt, geitenkaas, abrikozen, nootjes, het kan allemaal. In dit recept maken we een pittige groentenmengeling als vulling. Ideaal als hapje!

Uit de ronde brickdeegvellen haal je ongeveer 3 hapjes per vel.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Indisch
Vegetarisch

Bereiding

  1. Snij alle groenten (ui, paprika, courgette, wortelen) fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een pan. Stoof de ui aan. Voeg vervolgens de paprika, courgette en wortelen toe.

  3. Kruid met een halve theelepel geraspte gember, een halve theelepel fijngesneden peterselie, fijngesneden koriander, peper, zout en een snuifje kurkuma.

  4. Laat 20 minuten sudderen onder deksel op een zacht vuurtje.

  5. Snij brickdeeg in repen. Hak cashewnoten grof. Smelt boter.

  6. Wrijf elke reep in met gesmolten boter. Lepel een beetje van de groentevulling in de hoek van een reep. Leg er wat cashewnootjes over. Plooi dicht tot een driehoekje. Plooi om en om tot een stevig driehoekje. Kleef de rand dicht met een beetje boter.

  7. Leg alle driehoekjes op een bakmatje op een bakplaat. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

  8. Haal ze uit de oven als ze goudbruin en krokant zijn. Leg op een schaaltje en serveer met wat pikante saus.

0
Nog geen stemmen