Samosa's, krokante hapjes met brickdeeg
Ingrediënten
-
4 vellen brickdeeg
-
1 handvol cashewnoten
-
100 g boter (gesmolten)
voor de vulling
-
olijfolie
-
1 ui
-
3 wortelen
-
½ tl gember (geraspt)
-
1 snuifje kurkuma
-
½ tl bladpeterselie
-
½ tl zwarte peper
-
½ tl koriander
-
½ tl zout
Bereiding
Snij alle groenten (ui, paprika, courgette, wortelen) fijn.
Verhit de olijfolie in een pan. Stoof de ui aan. Voeg vervolgens de paprika, courgette en wortelen toe.
Kruid met een halve theelepel geraspte gember, een halve theelepel fijngesneden peterselie, fijngesneden koriander, peper, zout en een snuifje kurkuma.
Laat 20 minuten sudderen onder deksel op een zacht vuurtje.
Snij brickdeeg in repen. Hak cashewnoten grof. Smelt boter.
Wrijf elke reep in met gesmolten boter. Lepel een beetje van de groentevulling in de hoek van een reep. Leg er wat cashewnootjes over. Plooi dicht tot een driehoekje. Plooi om en om tot een stevig driehoekje. Kleef de rand dicht met een beetje boter.
Leg alle driehoekjes op een bakmatje op een bakplaat. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
Haal ze uit de oven als ze goudbruin en krokant zijn. Leg op een schaaltje en serveer met wat pikante saus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be