Mocktail met citroengras, gember en tonic
Ingrediënten
voor de siroop
-
2 stengels citroengras
-
4 cm gember
-
100 g suiker
-
300 g water
voor de cocktail
-
2 limoenen
-
1 cm gember
-
1 stengel citroengras
-
1 tonic
-
ijsblokjes
-
4 el gember-citroengrassiroop
Bereiding
Maak de siroop: snij de citroengras overlangs in twee. Snij de gember in schijfjes. Doe samen met water en suiker in een pannetje. Breng aan de kook. Zet het vuur uit en laat 30 minuten trekken. Zeef door en bewaar.
Snij de gember voor de cocktail in schijfjes. Verdeel samen met het sap van de limoenen over twee glazen.
Voeg de siroop (hoeveelheid eigenlijk naar wens), munt, ijsblokjes toe. Vul op met tonic.
Werk af met een stengel citroengras. Schol.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be