Eendenborst met een crème van citroengras, wortel en sinaasappel
Ingrediënten
-
2 dl wildfond
-
2 grote eendenborsten
-
2 dl room
-
½ kg aardappelen
-
2 dikke wortelen
-
2 sinaasappelen
-
4 el suiker
-
4 el aceto balsamico
-
peper
-
zout
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze super gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af al ze gaar zijn, schud ze goed droog en haal door een passe vite
Laat de suiker, aceto en de wildfond 1/3 inkoken.
Snij het overtollige vet weg van de eend. Snij blokjes van het vet en bak ze krokant in de oven op 180°C. Kruid de eendenborsten met peper en zout en kleur ze goed aan alle kanten. Gaar verder op 180°C ongeveer 8 minuten en laat uit de oven rusten onder aluminium folie.
Snij de citroengras in 2 en laat 5 minuten zachtjes trekken in de room. Verwijder de citroengras en meng de puree eronder, smaak af met peper en zout.
Snij de wortel in fijne julienne, de sinaasappelen in partjes en vang het vocht op. Stoof de wortel julienne in het sinaasappel vocht beetgaar en voeg op het laatste de sinaasappelpartjes en verse koriander toe.
Versier eventueel met gedroogde sinaasappel schijfjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be