Mocktail met chili, bloedsinaasappel, limoen en tonic
Ingrediënten
voor de siroop
-
100 g suiker
-
300 g water
voor de cocktail
-
2 limoenen
-
1 flesje tonic
-
ijsblokjes
-
een paar blauwe bessen
-
2 takjes munt
-
1 bloedsinaasappel
-
4 el chilipepersiroop
Bereiding
Maak de siroop: snij de chilipepers in twee. Doe ze in een pannetje met suiker en water. Breng aan de kook, laat even sudderen tot de suiker opgelost is. Laat nu 30 minuten trekken. Zeef door en bewaar in een flesje.
Voor de cocktail: snij de limoen in stukjes. Verdeel ze over twee glazen. Voeg de siroop toe en stamp met een stamper tot het sap vrij komt.
Pers de bloedsinaasappel en verdeel het sap over de twee glazen.
Voeg de ijsblokken, munt en blauwe bessen toe.
Vul verder op met tonic. Schol.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be