Volkoren pasta met zalm, citroengras, koriander en pancetta
Ingrediënten
-
1 zoete ui
-
2 tenen look
-
olijfolie
-
peper
-
zout
-
4 stengels citroengras
-
250 ml kippenbouillon
-
8 sneetjes pancetta
-
200 ml kokosroom
-
4 cm gember
-
1 bot koriander
-
2 handvol jonge spinazie (gewassen en gedroogd)
Bereiding
Voor de saus: Pel en snij de ui fijn. Pel de look en pers fijn.
Snij de gele courgette in stukken van 5 à 6cm en daarna in balkjes. Verwijder een deel van de zachte zaadlijsten. Snij de ronde courgette in vier en daarna in dunne plakjes. Verwijder hier ook de zaadlijsten.
Verhit olijfolie in een pan. Stoof de ajuin en look glazig.
Voeg de gele en groene courgette toe. Bak kort aan op een stevig vuur, zodat ze nog beetgaar en lichtgekleurd zijn. Kruid met peper en zout. Schud regelmatig op.
Snij de groene harde blaadjes van het citroengras. Tip: je kan die drogen, fijnsnijden en bijhouden voor de thee. Kneus de citroengras met een deegrol. Voeg toe aan de courgette.
Blus de courgette met de kippenbouillon en kokosroom.
Snij een halve chilipeper fijn. Tip: verwijder de zaadlijsten als het iets minder pikant moet zijn. Voeg toe aan de courgette. Roer onder elkaar en zet het vuur af.
Voor de pasta: Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe wanneer het kookt. Kook gaar volgens de verpakking.
Giet af.
Voor de pancetta: Bak de pancetta krokant in een hete pan zonder vetstof. Draai om. Bak even verder. Laat uitlekken op keukenpapier.
Voor de zalm: Kruid de zalm met peper en zout. Snij in blokjes van 1 à 2 cm.
Bak ondertussen de zalm. Verhit 3 el olijfolie in een pan. Bak de zalm in de hete olie. Schil de gember en snij zeer fijn. Voeg toe aan de zalm. Bak alles kort op. Tip: antikleefpan
Afwerking: hak koriander fijn. Verwijder het citroengras uit de saus. Meng de pasta met de saus en courgette. Roer er de spinazie onder. Lepel de pasta met wat saus en groenten in een diep bord.
Verdeel de gebakken zalm over de pasta. Werk af met stukjes gebakken pancetta en koriander.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be