Aubergineravioli met lamskoteletjes en paprikasaus

Ingrediënten

voor de paprikasaus

voor de aubergineravioli

voor de vulling van de ravioli

Voor het vlees

Op grootmoeders wijze met Laura Tesoro. Laura groeide op met Italiaanse kost. Daarom kiest Sofie een week lang voor de Italiaanse keuken. Het eerste gerecht is ravioli van aubergine met een stukje lamsvlees en paprikasaus.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

 1. Voor de paprikasaus: Was de paprika’s. Verwarm de oven voor op de heetste stand (250°C à 280°C). 

 2. Plaats de paprika’s in de voorverwarmde oven tot ze mooi geroosterd en gekleurd zijn.

 3. Haal ze uit de oven. Doe in een kom. Bedek met vershoudfolie. Laat 5 minuten rusten. Ontvel de paprika’s en verwijder pitjes en de steel. 

 4. Doe het vruchtvlees in een cutter. Kruid met peper en zout. Cutter fijn. Verfris met het sap van een halve citroen. Indien niet lopend genoeg, kan je wat olijfolie toevoegen.

 5. Voor de vulling van de ravioli: Snij de paddenstoelen in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan. Stoof de fijngesneden paddenstoelen aan. Kruid met peper en zout.

 6. Doe de basilicumblaadjes, ricotta en pijnboompitten in een cutter. Kruid met peper en zout. Mix fijn.

 7. Meng het ricottamengsel met de aangestoofde paddenstoelen. Proef en kruid af naar smaak.

 8. Voor de aubergineravioli: Was de aubergine. Snij in dunne schijfjes. Verhit olijfolie in een pan. Bak de aubergineschijfjes in de hete olie. Kruid met peper en zout.

 9. Draai ze om. Voeg eventueel wat olijfolie toe.

 10. Leg de helft van de schijfjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Leg de andere op een bord.

 11. Lepel nu een koffielepeltje vulling op elk aubergineschijfje op de bakplaat. Bedek met een tweede schijfje. Steek nog een minuutje of 5 in een voorverwarmde oven van 170°C.

 12. Voor het vlees: Haal het vlees een halfuur voor het bakken uit de koelkast. Zo komt het op kamertemperatuur. Kruid het vlees met peper en zout.

 13. Verhit olijfolie in een antikleefpan. Voeg een paar ongepelde tenen look en takjes tijm toe aan de olie.

 14. Bak het vlees 2 à 3 minuten in de hete olie. Kleur mooi aan. Draai om en bak nog 1 minuutje verder. Lepel wat saus over het vlees tijdens het bakken. Bak het vlees rosé.

 15. Afwerking: Haal de ravioli’s uit de oven. Leg 3 à 4 ravioli’s per persoon op een bord. Leg er het vlees bij. Werk af met de saus en waterkers. 

5
Average: 5 (1 vote)