Rode pluksnijbiet met dille aardappeltjes en zeebarbeel
Ingrediënten
-
4 handvol pluksnijbiet (of gemengde sla)
-
750 gr krielaardappelen
-
3 el Turkse yoghurt
-
3 el dille (fijngehakt)
-
½ th l mierikswortelpasta
-
½ citroen rasp + sap
-
1 th l graantjesmosterd
-
1 el witte balsamico azijn
-
3 el olijfolie
-
peper en zout
-
1 blokje boter
-
1 bosje radijsjes
Bereiding
Schrob de krieltjes schoon en kook ze gaar in licht gezouten water. Laat afkoelen.
Maak een vinaigrette van de balscamico, olijfolie, graantjesmosterd en kruid met peper en zout.
Meng de Turkse yoghurt met het sap, de rasp, dille en mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout. Snij de aardappelen in blokjes en meng onder de yoghurt.
Schrob de zeebarbeel goed schoon. Wrijf in met wat olijfolie en grill ze gaar in een grillpan. Kruid met peper en zout.
Verdeel de snijbiet over de borden, besprenkel met de vinaigrette. Leg hierop wat van de aardappelen en werk af met de vis.
Maak de radijsjes schoon en bak ze eventjes op in boter tot ze mooi roze zien. Kruid met peper en fleur de sel. Leg op de salade.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be