Siciliaanse farfalle met mozzarella, aubergine en tomaat
Ingrediënten
-
160 g Farfalle (Barilla®)
-
150 g San Marzano-tomaten
-
150 g aubergine
-
50 g mozzarella
-
een half teentje knoflook
-
1 bosje basilicum
-
1 sneetje oud brood (50 g)
-
peper en zout
Bereiding
Schil de aubergine, snijd in ze schijven en vervolgens in blokjes van 2 cm. Doe ze in een vergiet met een snuifje zout.
Leg de tomaten 10 seconden in kokend water, pel ze, verwijder de zaden en snijd in blokjes.
Snijd de mozzarella in blokjes.
Snijd het brood in blokjes.
Kook de pasta en giet hem af wanneer hij al dente is.Meng er wat olie onder en laat afkoelen aan de lucht op een schotel.
Sauteer de aubergineblokjes 3-4-minuten in een pan in een beetje olie, samen met de geperste knoflook.
Rooster het brood.
Breng alles op smaak.
Serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be