Worstenbroodjes met merguez
Ingrediënten
-
4 velletjes bladerdeeg uit de diepvries
-
4 merguezworstjes
-
(gesmolten) boter
Bereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verhit een klontje boter in een pan. Bak de merguezworstjes in enkele minuten krokant. Snijd ze in 2 of 4 stukken. Dep het overtollige vet af met keukenpapier.
Snijd rechthoekjes bladerdeeg ter grootte van de stukken merguezworst. Leg een stuk merguezworst op een rechthoekje bladerdeeg en vouw het bladerdeeg erover. Druk de zijkanten goed aan met een vork. Rol de overige stukken worst in de rechthoekjes bladerdeeg. Druk de zijkanten goed aan met een vork.
Bestrijk het bladerdeeg met vloeibare boter. Leg de worstenbroodjes op de bakplaat. Bak de worstenbroodjes 20 minuten in de oven. Serveer meteen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be