Zo eenvoudig maak je tomatensoep met balletjes

Ingrediënten

  • 2 kg tomaten
  • olijfolie
  • 1 teen look
  • 1 stengel prei
  • 2 uien
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • peper en zout
  • 2 l bouillon (groente of kip)
  • 1 el paprikapoeder

voor de balletjes

  • 500 g gehakt (gemengd)
  • peper en zout
  • een paar el paneermeel
  • 1 ei
  • een paar el bloem
  • 1 el paprikapoeder
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Stoof twee grofgesneden uien aan in olijfolie. Voeg een teen look toe.

  2. Snij een stengel prei fijn. Stoof mee aan. 

  3. Was de tomaten. Snij in vier en voeg toe. Stoof kort aan.

  4. Kruid met tomatenconcentraat, tijm, paprikapoeder peper, zout en laurier. Blus met de bouillon en laat opkoken. Zet het vuur zachter en laat verder sudderen.

  5. Voor de balletjes: meng het gehakt met de kruiden, paneermeel, ei en meng goed. Rol tot balletjes. Leg ze even in de bloem.

  6. Verwijder laurier. Mix de soep met de staafmixer en laat de balletjes even meekoken in de warme soep. Als ze bovendrijven, zijn ze gaar.

  7. Serveer warm.

0
Nog geen stemmen