Biscuit met bokkenpootjesvulling

Ingrediënten

  • luchtige biscuit
  • rolfondant

voor de ganache

voor het beslag

  • 400 ml room
  • 3 pakken bokkenpootjes
  • 4 vruchten confituur

Bent Merkschoenen organiseerde voor Rode Neuzen Dag een superleuke bakwedstrijd 'Bak de mooiste Rode Neuzen taart'. Ze kregen mooie, orginiele en vooral ook lekkere taarten voorgeschoteld, en kozen deze biscuit als winnaar. 

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Maak een luchtige biscuit.

  2. Maak nu het beslag: klop de room op tot je een stevige massa krijgt.

  3. Maal de bokkenpootjes zo fijn mogelijk. Voeg deze naar smaak toe bij de room.

  4. Meng alles goed onder elkaar.

  5. Snijd de luchtige biscuit horizontaal in 3 stukken.

  6. Smeer op de onderste laag een dikke laag bokkenpootjesvulling. Leg het tweede deel van de biscuit er boven op.

  7. Smeer dit deel van de biscuit in met een goede laag 4 vruchten confituur. Plaats hier de laatste laag van de biscuit op.TIP: Voor een mooie, platte bovenkant kan je de biscuit ondersteboven leggen. 

  8. Voor de ganache: Breek de zwarte chocolade in kleine stukjes en doe deze samen met de room in een kom.

  9. Plaats de kom 1 minuut in de microgolf.

  10. Haal het mengsel uit de microgolfoven en meng goed door elkaar tot je een glad mengsel hebt. Als de chocolade nog niet volledig gesmolten is kan je de kom terug even in de microgolfoven zetten.TIP: maak de ganache pas als de biscuit gevuld is. Ganache wordt terug hard als je het te lang laat staan.

  11. Smeer met een spatel de bovenkant en de zijkanten van de biscuit in met de ganache. Zet ze de biscuit nu even in de frigo zodat de ganache hard kan worden.

  12. Haal de biscuit uit de koelkast en smeer er opnieuw een dun laagje ganache over. Dit zal ervoor zorgen dat de rolfondant beter blijft kleven. 

  13. Plaats de rolfondant voorzichtig over de biscuit. Zorg ervoor dat hij mooi aansluit.

  14. Versier de biscuit naar eigen idee.

0

Nog geen stemmen