Chinese dumplings en cocktail 'saketini'

Ingrediënten

  • extra verse koriander

voor de dumplings

  • 450 g varkensgehakt
  • 200 g Chinese kool
  • 120 g lente-ui
  • 2 el korainder (vers)
  • 1½ el sojasaus
  • 2 tenen look
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el maïzena
  • 1 el gember
  • 1½ el sesamolie
  • 1 el rietsuiker
  • zwarte peper
  • 1 eiwit
  • 50 dumplingvelletjes

voor de dipsaus

  • 75 ml sojasaus
  • 75 ml rijstazijn
  • 75 g lente-ui
  • 2 el mirin
  • 1 el sesamolie
  • 1 el gember

voor de cocktail per glas

  • 4,5 cl gin
  • 9 cl sake
  • 1 el citroensap
  • ginger beer
  • 1 citroenschijfje

Op reis met Cath Luyten. Cath en Sofie trekken naar China en maken zelf dumplings, kleine hapjes. Ideaal bij de aperitief of als voorgerechtje. Als extraatje maken ze een saketini, een gin met sake en citroen.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Caloriearm
Hapje

Bereiding

  1. Verwijder de buitenste bladeren en het worteltje van de lente-ui. Snij overlang in twee en daarna zeer fijn.

  2. Snij de koriander zeer fijn. Hou een paar bladeren van de kool apart. Snij de rest fijn met de cutter. Pers de tenen look fijn. Meng alles onder het gehakt.

  3. Meng het eiwit, rietsuiker, rijstazijn, maïzena, sesamolie, gember, de fijngesneden lente-ui, sojasaus, koriander en kool onder het gehakt. Kruid af met peper.

  4. Zeef wat maïzena over een vel bakpapier. Leg een huishoudfolie over het bakpapier.

  5. Leg de dumpling vellen op een werkblad met wat maïzena. Lepel een beetje gehakt in het midden van een dumpling vel. Wrijf de rand in met weinig water. Plooi dicht tot een beursje. Leg onder de folie.

  6. Leg de koolbladeren in een stomer. Plaats de dumplings er op en stoom gaar in ongeveer 8 à 10 minuten.

  7. Je kan er veel maken en ze invriezen.

  8. Voor de dipsaus: meng alles onder elkaar. 

  9. Serveer dumplings met de dipsaus en blaadje koriander.

  10. Voor de cocktail: doe sake, gin, citroensap en ijsblokjes in een shaker. Shake goed.

  11. Zeef in een glas. Vul op met ginger beer en werk af met een schijfje citroen.

0
Nog geen stemmen