Chinese dumplings en cocktail 'saketini'
Ingrediënten
-
extra verse koriander
voor de dumplings
-
450 g varkensgehakt
-
200 g Chinese kool
-
120 g lente-ui
-
2 el korainder (vers)
-
1½ el sojasaus
-
2 tenen look
-
1 el rijstazijn
-
1 el maïzena
-
1 el gember
-
1½ el sesamolie
-
1 el rietsuiker
-
zwarte peper
-
1 eiwit
-
50 dumplingvelletjes
voor de dipsaus
-
75 ml sojasaus
-
75 ml rijstazijn
-
75 g lente-ui
-
2 el mirin
-
1 el sesamolie
-
1 el gember
voor de cocktail per glas
-
4,5 cl gin
-
9 cl sake
-
1 el citroensap
-
ginger beer
-
1 citroenschijfje
Bereiding
Verwijder de buitenste bladeren en het worteltje van de lente-ui. Snij overlang in twee en daarna zeer fijn.
Snij de koriander zeer fijn. Hou een paar bladeren van de kool apart. Snij de rest fijn met de cutter. Pers de tenen look fijn. Meng alles onder het gehakt.
Meng het eiwit, rietsuiker, rijstazijn, maïzena, sesamolie, gember, de fijngesneden lente-ui, sojasaus, koriander en kool onder het gehakt. Kruid af met peper.
Zeef wat maïzena over een vel bakpapier. Leg een huishoudfolie over het bakpapier.
Leg de dumpling vellen op een werkblad met wat maïzena. Lepel een beetje gehakt in het midden van een dumpling vel. Wrijf de rand in met weinig water. Plooi dicht tot een beursje. Leg onder de folie.
Leg de koolbladeren in een stomer. Plaats de dumplings er op en stoom gaar in ongeveer 8 à 10 minuten.
Je kan er veel maken en ze invriezen.
Voor de dipsaus: meng alles onder elkaar.
Serveer dumplings met de dipsaus en blaadje koriander.
Voor de cocktail: doe sake, gin, citroensap en ijsblokjes in een shaker. Shake goed.
Zeef in een glas. Vul op met ginger beer en werk af met een schijfje citroen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be