Soesjes met zalmmousse

Ingrediënten

Voor het soezendeeg

Voor de zalmmousse

  • 1 blik (213 g) wilde rode zalm
  • 150 g gerookte zalm
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 el Philadelphia Original
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • ½ bosje bieslook
  • Peper en zout

voor de afwerking

  • 1 potje (50 g) zalmeitjes
  • Enkele takjes dille en biselook

Op zoek naar een heerlijke hapje om van te genieten? Soesjes gevuld met romige zalmmousse zijn het perfecte aperitiefhapje om te delen met gasten, of lekker zelf van te genieten thuis. Met dit recept zijn deze hartige soesjes erg snel klaar.

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Scandinavisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 C°.

  2. Breng voor het soesjesdeeg de melk aan de kook in een kookpan. Voeg het zout en de boter toe.

  3. DoeHaal de pan van het vuur, voeg de bloem in één keer toe en meng alles ondereen tot het deeg een bol vormt die niet meer plakt aan de pan.

  4. Haal de pan van het vuur en voeg één per één 2 eieren toe (110 g in totaal). Meng telkens goed door, tot je een homogeen deeg krijgt.

  5. Voeg dan het eigeel van 1 extra ei toe en bewaar de dooier even apart. Roer goed door. Het soezendeeg is klaar als deze een punt kan vormen.

  6.  Giet het deegmengsel in een spuitzak.

  7. Spuit kleine hoopjes deeg ter grootte van een walnoot op de met bakpapier bedekte ovenplaat, niet te dicht bij elkaar.

  8. Smeer de soesjes in met de dooier van het 3de losgeklopte ei.

  9. Bak 25 min goudbruin in de oven. Laat het afkoelen.

  10. Snij voor de zalmmouse de gerookte zalm in stukken en plaats deze samen met de uitgelekte rode zalm in de mixer.

  11. Voeg dan de roomkaas, yoghurt en mayonaise toe. Als laatst komt de gehakte bieslook, citroensap en peper erbij.

  12. Mix alles samen tot gladde mousse en breng verder op smaak met peper en zout. Doe het zalmmousse mengsel in een spuitzak met gekartelde spuitmond.

  13. Halveer de soesjes en spuit de zalmmousse in de onderste helft. Druk vervolgens lichtjes het dekseltje van de soesjes op de mousse. Werk de soesjes met zalmmousse af met zalmeitjes, bieslook en dille.

  14. Dien de soesjes gekoeld op. Tip: vul de soesjes niet te lang op voorhand, anders worden ze te zacht.

0
Nog geen stemmen