Ei à la florentine
Ingrediënten
-
4 eieren
-
500 gr spinazie
-
boter
-
peper en zout
-
4 sneden brood
voor de mousselinesaus
-
250 gr zachte boter
-
4 eidooiers
-
2 el citroensap
-
4 el water
-
peper en zout
Bereiding
Maak met behulp van een naald een klein gaatje in de bovenkant kant van de eieren. Kook zacht in water met een scheutje azijn gedurende 4 à 5 minuten. Giet af en spoel af onder koud water.
Pel de zachtgekookte eieren.
Spoel de spinazie en zwier uit. Stoof aan in boter en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Bak de sneden brood krokant in boter en snij er soldaatjes uit.
Dresseer met de spinazie en mousselinesaus in een diep bord. Versier met een takje peterselie en een soldaatje.
voor de mousselinesaus: Klop de dooiers los en meng op een zacht vuur met citroen en water. Kruid met peper, zout en cayennepoeder. Klop de zachte boter eronder.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be