Lamstagliata à la florentine

Ingrediënten

Maak gebruik van de jonge spinazieblaadjes om een lekkere salade te maken. Parmezaanse kaas, balsamico en een stukje lamsvlees, meer moet dat niet zijn!

Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Haal het vlees 30 minuten op voorhand uit de koelkast. 

  2. Snijd met een dunschiller schilfers van de parmezaan.

  3. Verdeel de jonge spinazie over 4 borden of over een grote schotel. 

  4. Verhit een pan zonder olie op een hoog vuur. Bestrijk de lamsfilets met olijfolie en leg ze in de pan. Gril ze gedurende 1.30 minuut aan elke zijde, draai vervolgens het vuur lager en laat verder bakken naargelang je smaak en de dikte van het vlees. Kruid met zout en peper en laat 2 minuten rusten.

  5. Giet een scheutje olijfolie over de spinazie. Verdeel het in reepjes gesneden vlees over de spinazie en giet er in een zigzagbeweging de balsamicocrème overheen. Bestrooi met de parmezaanschilfers. 

  6. Dien meteen op met wat brood of met gebakken aardappeltjes met grof zout en kruiden.Tip: je kunt ook wat geroosterde pijnboompitten over de spinazie strooien.

0
Nog geen stemmen