Zomers warm: Gazpacho van watermeloen met geitenkaas

Ingrediënten

  • 150 gr geitenkaas
  • 2 tomaten
  • 3 el olijfolie
  • 2 geschilde selderstengels
  • 2 sneetjes vast brood
  • ½ citroen (sap)
  • 1 el worcestersaus
  • 1 takje venkel
  • enkele blaadjes bloedzuring
  • enkele gedroogde abrikozen
  • enkele cashewnoten
  • ½ watermeloen
Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten

Bereiding

  1. Snij de watermeloen en de geschilde komkommer in stukken. Doe eerst de watermeloen in de blender en doe er vervolgens de rest van de watermeloen en komkommer bij. Blend alles fijn.

  2. Snij de geschilde selderstengels in reepjes en voeg die ook bij de gazpacho.

  3. Doe er 3 eetlepels olijfolie, het sap van een halve citroen, peper & zout, 1 eetlepel worcestersaus en een streepje harissa bij. Blend alles nog eens goed door.

  4. Doe een scheutje olijfolie in de pan. Snij het brood met een broodmes in brede sneden. Verwijder de korsten zodat je mooie, grote stukken overhoudt en leg ze in de pan.

  5. Snij de geitenkaas en tomaten in fijne sneetjes. Geef de tomaten een kleine insnijding en plooi ze open.

  6. Dresseer nu de sneetjes geitenkaas en tomaten op een bord. Werk af met gedroogde abrikozen, cashewnoten en de verse kruiden. Serveer de gazpacho erlangs.

5
Average: 5 (1 vote)