Gazpacho van erwt met munt, crumble van broodkruim met chorizo-olie, flan van erwten en gemarineerde feta

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Mix de bouillon, erwten, munt en dragon in een blender. Breng op smaak met peper en zout. Zeef de soep door een puntzeef.

  2. Neem 250 gr van de soep en breng aan de kook, voeg hierbij de iota, breng terug aan de kook en laat 5-tal minuten afkoelen. Lepel de flan in een dresseerring die in het midden van het diep bord is geplaatst. Laat de rest van de soep afkoelen in de ijskast.

  3. Snij enkele dunnen sneetjes van de chorizo en leg weg als garnituur. Snij de rest van de worst in stukken. Doe in een pan en zet onder olijfolie, laat trekken op een zacht vuurtje gedurende 20 minuten. (Je kan het ook in een oven van 60°C zetten).

  4. Snij het brood in blokjes zonder korst en bak krokant in de chorizo-olie Laat uitlekken op keukenrol en hak fijn tot crumble.

  5. Snij feta in blokjes, marineer met peper, olijfolie en oregano.

  6. Doe een scheutje room bij de ijskoude soep en giet in een kannetje.

  7. Dresseer naast de flan, de crumble en de feta. Versier met chorizo worst en enkele erwtjes. Druppel enkele druppels chorizo-olie in het bord. En versier tenslotte met affila cress.

0
Nog geen stemmen

Dit is een gerecht van Carl Van Elsen