Amuses à la Stephanie: olijfoliecrackers, hummus ft. baba ganoush, gazpacho tzaziki

Ingrediënten

hummus

  • 1 aubergine
  • 150 gr geweekte en gekookte kikkererwten
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 teentje gepofte look
  • kruidenmengeling (komijn, sesamzaad, venkelzaad, korianderzaad,...)
  • zeezout
  • goede olijfolie

gazpacho

  • 1 Granny Smith
  • 1 komkommer
  • 1½ rijpe avocado
  • handvol spinazie
  • handvol waterkers
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje look
  • handvol koriander
  • handvol munt
  • 1 stengel groene selder
  • 1 dl kippenbouillon
  • peper en zout
  • 2 el zure room
  • 2 el Griekse yoghurt

crackers

  • 250 gr 00-bloem
  • 125 gr ml water
  • 2 el olijfolie
Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Dip: pof 1 aubergine in de oven (gaatjes in prikken, in de oven gedurende een uur, laten afkoelen en vruchtvlees uitschrapen). Doe de auberginepulp in een blender met geweekte en gekookte kikkererwten, Griekse yoghurt, gepofte look en kruidenmengeling (zelf samen te stellen, type ‘ras el hanout’: vb: geroosterde komijn, geroosterd sesamzaad, geroosterd venkelzaad, geroosterde korianderzaadjes in de vijzel, mengen met grof zeezout). Alles binden met goeie olijfolie. Afsmaken en bijkruiden waar nodig.

  2. Gazpacho : 1 Granny Smith appel, 1 (geschilde) komkommer, 1 rijpe avocado, een handvol spinazie, een handvol waterkers, 2 lente-uitjes, 1 teentje look, een handvol koriander, een handvol munt, 1 stengel groene selder in de blender doen met kippenbouillon. Bijkruiden met peper en zout. Garneren met blokjes avocado en toefjes crème van zure room en Griekse yoghurt.

  3. Crackers: Meng 250gram 00 bloem met 125 ml water, 2 el olijfolie en een snuif grof zeezout. Kneed tot een glad deeg. Laat rusten in de koelkast gedurende minimum 1 uur. Rol flinterdun uit (evt met behulp van de pastamachine). Bestrooi met grof zeezout en  een geut olijfolie (eventuele varianten: met sesamzaad, met komijn). Bak af in een voorverwarmde oven op 200 graden tot ze knapperig en goudbruin zijn. Breek in stukken en serveer warm met de hummus.

0
Nog geen stemmen

Dit is een gerecht van Stephanie Coorevits