Macaroni met kaas en ham

Ingrediënten

  • 1 l melk
  • 2 dl room
  • 375 gr macaroni
  • 12 sneden gekookte ham
  • 200 gr geraspte kaas
  • nootmuskaat
  • 100 gr bloem
  • 100 gr boter
  • sap van 1 citroen
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Maak een bechamelsaus door de boter te smelten en de bloem toe te voegen. Laat de bloem een beetje aanbakken (ongeveer 5min). Neem de pot van het vuur alvorens er de melk rustig, beetje bij beetje, aan toe te voegen. Roer ondertussen goed met de garde om klonters te vermijden. Zet de saus terug op het vuur en laat opkoken. Terwijl je de saus maakt, kook je reeds de macaroni volgens de instructies op de verpakking. Als de macaroni gaar is, afgieten en ruim spoelen onder koud water.

  2. Werk de saus af door deze bij te kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Met room en eventueel wat extra melk kun je de saus smeuïger maken. Voeg de geraspte kaas toe en werk af met het sap van de citroen. De ham voeg je op het laatste toe terwijl je nog eens goed doorroert.

  3. Warm de macaroni opnieuw op in de saus door goed door te roeren. Giet alles in de ovenschotel en doe er wat geraspte kaas over. Zet gedurende 10 minuten in de oven onder de grill.

5

Average: 5 (3 stemmen)

Macaroni met kaas en ham

1. Spoel de macaroni lang genoeg onder koud water
2. Warm de roux 5 minuten op zodat de bloemsmaak verdwijnt
3. Voeg niet te veel kaas toe om schifting te voorkomen

SOS Piet 2

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020977714