Flapjes met kaas en ham

Ingrediënten

  • boter

Flensjesbeslag

  • 250 gr bloem
  • 6 dl melk
  • 3 eieren
  • een beetje olie

Vulling

  • 75 gr boter
  • 75 gr bloem
  • 200 gr gemalen kaas
  • 400 gr hamblokjes
  • ½ l melk
  • 1 dl room
  • muskaatnoot
  • versgemalen peper en zout
  • eierdooier
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak een beslag voor de flensjes door alle ingrediënten goed te mengen. Bak ze in de pan, maar niet te hard.

  2. Smelt de boter en meng met de bloem. Laat even opdrogen op een licht vuurtje totdat je een roux bekomt. Bevochtig met de melk. Voeg peper, zout en nootmuskaat eraan toe. Smelt hierin de kaas.

  3. Maak een liaison van de eierdooier en de room en voeg dit bij de bechamel. Voeg er dan de hamblokjes bij, en roer goed onder. Laat het geheel afkoelen in de koelkast.

  4. Vul de flensjes met dit beslag en plooi ze toe. Bak de flensjes in een antiaanbakpan in wat boter.

4
Average: 4 (2 votes)