Schuimomelet

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Scheid het wit en het geel van het ei in 2 aparte kommen. Doe de helft van de suiker bij het eigeel en klop dit goed op tot het schuimig is.

  2. Klop het eiwit goed op met de mixer en voeg beetje bij beetje de andere helft van de suiker toe. Meng het eigeelmengsel met het opgeklopt eiwit.

  3. Neem 2 kleine antikleefpannen en zet op een hoog vuur. Smelt de boter in de pannen. Zet het vuur lager en schep het deeg in de pannen. Smeer het deeg mooi egaal uit in de pannen. Zet ze 5 à 6 minuten in een oven van 180°C. Smelt wat boter in 2 andere pannen.

  4. Maak de randen los van de omeletten en draai ze elk om in de andere pan en laat nog even aanbakken. Smeer er confituur bovenop en versier met bloemsuiker.

0
Nog geen stemmen

Schuimomelet

1. Klop het eigeel wit
2. Gebruik minder bloem en voeg maïszetmeel en bicarbonaat toe
3. Bak de omelet in de oven