Gistpannenkoeken

Ingrediënten

  • ¾ l melk
  • ¼ l spuitwater
  • 4 eieren
  • suiker
  • 20 gr gist
  • ½ kg bloem
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de melk tot ze lauw is. Los er de suiker in op. Los de gist op in de melk en meng alles goed met de garde en doe er ook het spuitwater bij. Giet dit bij de bloem en meng alles zeer goed met de garde.

  2. Voeg 2 eieren en 2 eierdooiers toe en meng alles, spaar de 2 andere eiwitten. Laat rijzen onder een natte handdoek op een warme plaats (oven op 40 à 50°) tot het deeg in volume verdubbeld is. Klop de resterende 2 eiwitten stijf en roer onder het deeg.

  3. Neem een anti-kleefpan en doe er een klontje vetstof in. Laat je pan goed heet worden en bak de pannenkoeken 2 minuten aan elke kant.

3
Average: 3 (1 vote)

Gistpannenkoeken

1. Gebruik niet teveel gist
2. Laat het deeg goed rijzen
3. Voeg het eiwit op het laatst toe