Erwtensoep

Ingrediënten

  • 200 gr gezouten spekjes
  • 1½ l groentebouillon
  • 1 prei
  • 2 aardappelen
  • 500 gr erwtjes (uit de diepvries)
  • peper en zout
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Voeg de spekjes bij de groentebouillon. Laat rustig sudderen gedurende ongeveer 5 min.

  2. Snij de prei, de ui en de aardappelen in kleine blokjes.

  3. Smelt een lepel boter in een hoge pan. Stoof de groenten aan. Voeg de erwtjes bij de groenten en kruid met peper en zout.

  4. Haal de spekjes uit de bouillon met een zeef. Voeg de bouillon nadien bij de gestoofde groenten.

  5. Laat de soep 20 min koken zonder deksel. Zet het vuur uit en mix de soep. Doe wat spekjes in een bord en giet de soep erover met een pollepel.

0
Nog geen stemmen