Erwtensoep met gebakken spek en Ganda ham

Ingrediënten

  • 2 aardappelen
  • 1 ui
  • l groentenbouillon
  • spekblokjes
  • 1 stengel prei
  • 1 kg diepvries erwten
  • fama
  • Gandaham
  • peper
  • zout
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Doe de spekblokjes in de bouillon en laat ze ongeveer 5 minuten koken.

  2. Snijd de groenten in kleine blokjes en kruid alles met peper en zout. Stoof alle groenten samen met de erwten aan in een beetje Fama.

  3. Haal de spekblokjes uit de bouillon, blus de groenten met deze bouillon en laat dit gedurende ongeveer 20 minuten koken.

  4. Mix de soep, leg de spekjes in een diep bord en giet de soep eroverheen, werk af met een beetje versneden Gandaham.

0
Nog geen stemmen