Frisse erwtensoep met munt, escargots, spekjes en rozemarijn

Ingrediënten

  • 750 gr diepvrieserwten
  • 50 gr spekblokjes
  • 3 takjes munt
  • 20 escargots de Namur
  • 1 teentje look
  • 1 sjalotje
  • 1 tak rozemarijn
  • 2 dl volle melk
  • 2 el boter
  • 1 dl room
  • versgemalen peper en zout
  • ½ liter groentenbouillon
  • bakboter
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Soep

Bereiding

  1. Kook de erwtjes gaar in goed gezouten water en spoel ze onmiddellijk onder koud water. Mix ze met de groentebouillon en de room en kruid af met peper en zout.

  2. Bak de escargots eventjes in boter, samen met het fijngesneden teentje look, het sjalotje en de spekblokjes. Laat alles uitlekken op een keukenpapier.

  3. Laat de melk samen met de rozemarijn opkoken, voeg er 1 eetlepel boter aan toe en laat afkoelen tot ze lauw is. Zeef de melk en mix het op tot een schuim.

  4. Schik de escargots en spekjes in een bord. Schep de soep samen met enkele ijsblokjes in het bord. Snijd de munt in julienne en verdeel de stukjes over de soep. Verdeel het rozemarijnschuim over het bord.

0
Nog geen stemmen