Vleeskroketten

Ingrediënten

  • 250 gr gehakt (varkens- en kalfsgehakt)
  • eieren
  • water
  • koriander
  • peper en zout
  • bloem
  • paneermeel
  • 3 el room
  • ½ ajuin
  • 1 el boter
  • 1 el mosterd
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Was je handen eerst met koud water zodat het gehakt niet aan je handen blijft plakken als je de kroketten rolt. Kruid het gehakt met peper en zout. Hak wat koriander en voeg bij het vlees. Voeg een volledig ei toe. Meng met je handen.

  2. Rol kleine balletjes en leg ze meteen in de bloem.

  3. Rol de balletjes door de bloem. Dit zorgt ervoor dat de kroketten niet zullen barsten. Doe de balletjes dan in het opgeklopte eigeel. In dit eigeel zit wat water. Daarna kan je ze paneren in paneermeel.

  4. Zet je frituur op 160°C. Bak de kroketten tot ze mooi goudbruin zijn. Ondertussen kan je een mosterdsausje maken. Smelt een lepel boter in een warme pan. Hak de ajuin fijn en bak in de pan. Voeg de mosterd en room toe en roer.

  5. Dresseer en dien op.

0
Nog geen stemmen