Japans gemarineerde tonijn met tartaar van oester, lamsoor en zeekraal
Ingrediënten
-
1 teentje look
-
1 sjalot
-
1 komkommer
-
Peterselie
-
Japanse azijn
-
1 el suiker
-
3 el sake
-
100 gr lamsoor
-
100 gr zeekraal
-
Mishimekruiden, te vinden in de Japanse speciaalzaak (mengeling van zeewier, sesamzaad en wasabi)
-
6 oesters
-
200 gr verse tonijn
Bereiding
Maak een couilis: doe een teentje look, 1 grofgehakte sjalot, 1 komkommer, een handvol peterselie, 2 el azijn, 1 el suiker en 3 el sake in de blender en laat 10 minuten blenden. Passeer door een zeef, en zet koud.
Stoom de lamsoor en zeekraal gaar.
Breng 1 dl japanse azijn aan de kook, en voeg mishimakruiden toe (zeewier, sesamzaad en wasabi). Laat de azijn terug afkoelen, en marineer hier de tonijn in.
Snij een tartaar van oester, en laat ook in mishimakruiden marineren.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be