Tartaar van tonijn

Ingrediënten

  • 200 gr verse tonijn
  • 100 gr rucola
  • 1 sjalot
  • 1 theelepel verse bieslook
  • 1 citroen (sap)
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Voorgerecht

Bereiding

  1. Snijd de tonijn in blokjes. Het is goed dat je de vis op voorhand een beetje invriest. Als de tonijn nog een beetje bevroren is kan je er mooie blokjes van snijden. Als hij op kamertemperatuur is, is hij minder goed te hanteren. Snijd kleine blokjes, hoe kleiner hoe aangenamer in de mond.

  2. Hak de sjalot en de bieslook zo fijn mogelijk. De gehakte snippers moeten kleiner zijn dan de tonijnblokjes, zodat het aangenaam aanvoelt in de mond. Voeg ze met de kappertjes bij de tonijn. Kruid af en voeg citroensap en olijfolie toe.

  3. Je mag nu pas roeren. Je mag maar één keer roeren, anders gaat je tartaar lauw worden. Als je telkens roert wanneer je een ingrediënt toevoegt, gaat de tonijn kapot en wordt het een brij in de plaats van een tartaar. Tonijn is zeer kwetsbaar.

  4. Doe een plastiekfolie over de tartaar en zet in de koelkast. Als je er geen folie over doet, kan de tartaar smaken van andere producten in de koelkast opnemen of omgekeerd. Laat de tartaar 1 uur in de koelkast. Hoe langer hoe beter. Alle ingrediënten gaan “kennis maken” met elkaar. De smaken gaan in elkaar op en de tartaar wordt wat steviger. De tartaar moet ook fris aanvoelen.

  5. Laat wat Fama ‘zingen’ in een antiaanbakpan en bak een ringtoastje aan beide zijden (1 min.). In zo een pan voorkom je dat het aan de bodem kleeft. Laat de toast na het bakken eerst afkoelen: in een koud gerecht moet alles koud zijn.

0
Nog geen stemmen