Half gebakken tonijn met tartaar van tomaten putanesca

Ingrediƫnten

  • 400 gr tonijnsteak
  • 4 tomaten
  • peper en zout
  • olijfolie
  • korianderzaad in de pepermolen
  • sechuanpeper in de pepermolen
  • peterselie
  • verse koriander
  • rucola
  • 2 th lepel kappertjes
  • 5 zwarte olijven
  • 1 gezouten ansjovisje
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid de tonijn flink met wat zout. Doe een beetje olijfolie in een grilpan en gril de tonijn kort aan alle kanten. De bedoeling is dat hij rondom rond gebakken is maar nog rood is binnenin. Mi-cuit dus of halfgebakken Kruid met de peper, de sechuan en het korianderzaad. Bestrooi met gehakte peterselie en koriander en verpak stevig in plastiekfolie. Leg in de koelkast en laat enkele uren flink koelen.

  2. Pel de tomaten en snij in kleine blokjes. Hak de olijven, de kappertjes en de ansovisjes fijn. Meng de tomaten met de kappertjes, olijven en ansjovissen en schik hiervan ook een beetje op het bord.

  3. Leg wat raketsla op een bordje. Snij de tonijn in schijfjes van een halve centimeter en schik op de raketsla. Geef er een quenelle van de tartaar bij. Doe nog wat olijfolie, fleur de sel op de tonijn.

4

Average: 4 (1 stem)