Wentelteefjes van croissants

Ingrediënten

  • 4 perziken
  • een pakje bramen
  • 2 citroenen
  • 250 gr mascarpone
  • 750 ml melk
  • 150 gr boter
  • 4 scharreleiren
  • 150 gr suiker
  • poedersuiker
  • kaneel
  • nootmuscaat
  • 2 oudbakken croissants
  • 1 vanillestokje (Madagascar)
Gevorderde
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Pel de perziken boven de pan om het sap op te vangen en verwijder de pit. Leg de stukken perzik in de pan en voeg 50 gr suiker, kaneel en nootmuskaat toe. Laat dit koken tot het geheel begint te pruttelen. Voeg dan af en toe een beetje water toe om het geheel mooi te laten inkoken.

  2. Rasp de schil van de citroenen en meng deze met de mascarpone en een beetje poedersuiker. Doe het mengsel in een spuitzak en leg aan de kant in de koelkast.

  3. Week de bramen in Grand Marnier.

  4. Snijd de uiteinden van de oudbakken croissants en leg deze apart. Snijd vervolgens nog een aantal repen van de croissant en houd enkel het binnenste over. Snijd dit middendoor.

  5. Neem twee volledige eieren en voeg hier twee eigelen aan toe. Hou de twee eiwitten apart. Voeg 50 gr suiker, een snuifje zout, kaneel en de melk toe aan de eieren. Schraap de zaadjes uit een vanillestokje en voeg deze toe aan het eiermengsel.

  6. Verwarm een klont boter, 50 gr suiker en nootmuskaat in een pan en bak de uiteinden van de croissants aan. Snijd de helft van de repen door en bak deze mee aan in de pan. Leg de uiteinden en de repen op een ovenplaat met bakpapier en schuif ze nog enkele minuten in een voorverwarmde oven van 150°C. Voeg nog wat boter toe aan de pan die je gebruikte om de uiteinden en de repen te bakken.

  7. Neem de helft van de twee eiwitten en klop op. Voeg toe aan het eiermengsel en roer om met een spatel zodat de lucht er in blijft. De andere helft zet je nog even aan te kant. Wentel de middendoor gesneden stukken croissant in het eiermengsel en bak ze licht aan in de pan die je gebruikte om de uiteinden en repen te bakken.

  8. Neem nu de rest van het half opgeklopte eiwit en dompel de overgebleven repen hier in. Wentel deze in een beetje bloemsuiker en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Schuif enkele minuten in een voorverwarmde oven van 150°C.

  9. Warm de perziken opnieuw op en voeg een beetje water toe zodat je een jus krijgt.

  10. Steek de gemarineerde bramen op een stokje en brand deze licht met een bunsenbrander.

  11. Voor het dresseren bestrooi je een bord met poedersuiker. Leg een stuk middendoor gesneden croissant in het midden en bespuit met de mascarpone. Leg aan de zijkanten twee reepjes met bloemsuiker en dek af met een stuk middendoor gesneden croissant en hierboven een uiteinde en twee bramen. Leg de aangebakken reepjes rondom de rest evenals wat perzik. Werk af met wat poedersuiker.

0
Nog geen stemmen

Dit is een recept van Kenneth uit The Taste