Croissants met stevia

Ingrediënten

  • 230 gr tarwebloem
  • 1 zakje gist
  • 1 ei
  • 1 el boter
  • 125 ml karnemelk
  • 2 el koolzaadolie
  • 2 el agavesiroop
  • 10 gr stevia (poeder)
  • 125 gr boter
  • 1 eierdooier
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Frans

Bereiding

  1. Begin door je oven voor te verwarmen op 170°C.

  2. Meng in een grote kom de bloem, het zout, de gist, een ei en een eetlepel boter. Meng dan de karnemelk, agavesiroop, olie en de stevia door elkaar. Voeg het vervolgens toe aan het mengsel met de bloem. Kneed de massa tot een glad deeg en laat dat ongeveer 20 minuten rusten in de koelkast.

  3. Bestrooi daarna je aanrecht met wat bloem. Kneed dan het deeg een tweede keer en kneed er ook een stukje van de boter onder. Doe dit tot de boter op is. Laat het deeg elke keer vijf minuten afgedekt rusten in de koelkast.

  4. Als het deeg klaar is, rol je het uit om er driehoeken uit te snijden. Rol ze vervolgens vanaf de brede kant naar de punt, zodat je de vorm van een croissant krijgt. Leg de opgerolde croissants op je bakplaat en bestrijk ze met de losgeklopte eierdooier. Bak de croissants 15 minuten.

0
Nog geen stemmen