Jenever Mojito: pittige cocktail met jenever, limoen en chili

Ingrediënten

  • 5 lange rode chilipepers
  • 250 ml jenever
  • 250 ml suikersiroop
  • 2 l spuitwater
  • 1 handvol munt
  • ijsblokjes

Cocktails op basis van jenever zijn hip, dus maken wij een cocktail met echte Belgische jenever: een jen-ojito, wat zoveel wil zeggen als een mojito maar dan met jenever. We maken dadelijk een karaf van 3 liter, ideaal voor al die feestjes.  Maak jij ze ook?

Dit kan iedereen
8 personen
Minder dan 15 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Snij vier limoenen in stukjes. Ontpit 2 chilipepers en snij ze ook in stukjes. Doe in de grote karaf.

  2. Hak een handvol munt fijn en voeg toe. Stamp alles tot er sap vrijkomt.

  3. Voeg ijsblokjes, jenever en suikersiroop toe.

  4. Vul op met spuitwater.

  5. Voeg de rest van de munt, chilipepers en in schijfjes gesneden limoen toe.

  6. Zet de karaf op tafel. Werk de glazen apart af met een schijfje limoen, wat ijsblokjes en een kleine chilipeper.

0
Nog geen stemmen