Zelfgebakken brood met spinazie en lente-ui en heerlijke ricotta-pestodip

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor het brood: verwarm de oven voor op 190°C. Mix lente-ui, spinazie, ei en olijfolie fijn. ...
Ingrediënten: ricotta, peper, zout, olijfolie, citroen
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Italiaans 4 personen

Polenta met spekjes, salie en parmezaan

Piet Huysentruyt

Laat 1 liter water koken en voeg er al roerend het maïsmeel aan toe. Laat 6-7 minuten al roerend goed doorkoken. ...
Ingrediënten: water, bakboter, salie, spekblokjes, geraspte parmezaan
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen

Saltimboca van zalm

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Kook de wijn met het water en de PH Visbouillon tot de helft in samen met de fijngehakte sjalot. ...
Ingrediënten: zalm (1 cm dik), mozzarella, Gandaham, basilicum, gehakte sjalot
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen

Italiaanse croque monsieur

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Besmeer de boterhammen aan beide kanten met boter en beleg met ham, schijfjes mozzarella, tomaat en enkele blaadjes ...
Ingrediënten: Gandaham, verse basilicum, boter, mozzarella, tomaten
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Italiaans Broodjes 4 personen