Iris Debremaeker
Saltimboca van zalm
Ingrediënten
-
4 sneetjes zalm (1 cm dik)
-
1 bolletje mozzarella
-
4 schijven Gandaham
-
20 blaadjes basilicum
-
1 gehakte sjalot
-
2 dl witte wijn
-
2 dl water
-
1 el visbouillon
-
2 dl room
-
12 halfgedroogde tomaten
-
pomodorikruiden
-
1 teentje look
Bereiding
Kook de wijn met het water en de PH Visbouillon tot de helft in samen met de fijngehakte sjalot.
Snijd de mozzarella in schijfjes.
Kruid de zalm en beleg met de ham, de mozzarella, de basilicumblaadjes en de look.
Bak ze kort aan in een beetje bakboter en zet ze 3 tot 4 minuten in de oven op 180 graden.
Voeg de room toe aan de ingekookte witte wijn en laat alles nog even inkoken tot de saus gebonden is. Serveer de zalm samen met de saus en werk af met enkele zongedroogde tomaatjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be