Malteservierkantjes

Ingrediƫnten

  • 100 gr ongezouten boter
  • 200 gr melkchocolade
  • 3 el glucosestroop
  • 225 gr grof verkruimelde tarwekoekjes
  • 225 gr Maltesers, grof gehakt

Garnering

  • 100 gr Maltesers, grof gehakt
  • 50 gr tarwekoekjes, grof gehakt
  • 50 gr witte chocolade
  • 50 gr melkchocolade
Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Amerikaans
Dessert

Bereiding

  1. Bekleed een vierkant bakblik van 20x20 cm met vetvrij papier.

  2. Doe de boter, chocolade en glucosestroop in een middelgrote pan en laat op een zacht vuurtje smelten. Roer daarbij voortdurend in het mengsel, neem van het vuur zodra alles goed vermengd is en de massa mooi egaal is, en zet aan de kant.

  3. Snij de Maltesers en tarwekoekjes met een scherp mes in grove brokken. Voeg ze bij het afgekoelde chocolademengsel en roer door elkaar. Giet het mengsel in het beklede bakblik, druk het met een metalen lepel aan tot je een mooi egaal oppervlak krijgt en laat in de koelkast opstijven.

  4. Voor de garnering: Laat de melk- en de witte chocolade afzonderlijk smelten. Strijk een laagje gesmolten melkchocolade over het oppervlak van de afgekoelde cake (dit laagje moet als lijmmiddel dienen). Strooi de gehakte Maltesers en tarwekoekjes over de laag gesmolten melkchocolade. Garneer met lijntjes gesmolten witte chocolade en melkchocolade; gebruik daarvoor een theelepel of papieren puntzakjes. Snij met een scherp mes en vierkantjes en dien op.

0

Nog geen stemmen