Roomkaasbrownies

Ingrediënten

brownie

  • 150 gr ongezouten boter
  • 200 gr pure chocolade
  • 100 ml espresso
  • 250 gr fijne suiker
  • 1 th lepel vanille
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 100 gr gewone bloem

Bovenlaag

  • 150 gr roomkaas
  • 60 gr fijne kristalsuiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 th lepel vanille-extract
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Amerikaans
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Beboter een vierkant bakblik van 20 cm en bekleed met bakpapier.

  2. Laat de boter en de chocolade in een grote hittebestendige kom au bain-marie smelten. Roer tot alles bijna gesmolten is, voeg de vanille toe en roer nog verder tot je een egaal mengsel krijgt. Neem van het vuur.

  3. Roer de suiker door het boter-chocolademengsel en klop er daarna de eieren onder tot je een glanzend mengsel hebt. Voeg de koffie en klop tot een gladde massa. Zeef er de bloem bij en voeg eventueel zout toe. Meng alles goed door elkaar en zet aan de kant.

  4. Voor de marmeren bovenlaag: Klop de roomkaas zacht in een kom en roer er daarna de suiker en de vanille door. Voeg als laatste het losgeklopte ei toe.

  5. Schep het browniebeslag in het beklede bakblik en bedek het met het roomkaasmengsel. Ga er met een mes doorheen om een marmereffect te creëren. Overdrijf hier niet mee, anders gaat het effect verloren.

  6. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Zorg ervoor dat de brownies niet overgaar worden; ze moeten mooi zacht zijn, niet droog.

  7. Neem uit de oven, laat afkoelen in het bakblik en snij in vierkantjes. De brownies zijn op hun best als ze warm geserveerd worden!

0

Nog geen stemmen