Moelleux met karamel en pompelmoes
Ingrediënten
-
160 gr ongeraffineerde suiker
-
200 ml culinaire room
-
80 gr ongezouten boter
-
zoutvlokken
-
200 gr pure chocolade
-
200 gr boter
-
6 eieren
-
100 gr suiker
-
100 gr bloem
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe 160 g ongeraffineerde rietsuiker in een kom op een vuur.
Voeg een klein scheutje water toe en laat smelten tot een karamel.
Meng 200 g boter en 200 g pure chocolade.
Smelt in de microgolf op 600W.
Meng 6 eieren met 100 g suiker.
Klop de eieren schuimig.
Voeg 200 ml room toe aan de karamel. Laat smelten.
Meng de gesmolten boter en chocolade.
Voeg 80 g ongezouten boter toe aan de karamel. Werk af met zoutvlokken.
Doe de karamel in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
Meng de chocolade met de eieren. Voeg een snuifje zout en 100 g bloem toe.
Doe het beslag in een spuitzak.
Zet de vormpjes op een ovenschaal met een siliconen mat (of bakpapier).
Doe ook bakpapier in de vormpjes.
Vul voor 1/3e met het beslag, voeg dan karamel toe en vul weer op met beslag.
Zet 14 minuten in een oven van 200°C.
Snijd een pompelmoes à vif.
Bestrooi met suiker en laat karamelliseren met een bunsenbrander.
Werk af met wat basilicum.
Serveer de moelleux met de pompelmoes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be