De 10 populairste recepten uit De Keuken van Sofie

maandag, 29 december, 2014 - 12:00

 

Onze top 10 begint met een oerklassieker onder de pasta’s: spaghetti bolognaise. Sofies finishing touch zit misschien wel in de toegevoegde venkel, selderstengels en rode wijn.

Recept: spaghetti bolognaise

 

Op plaats 9 staat een Belgische klassieker: mosselen met friet. In minder dan een half uur kan je onze nationale trots op tafel zetten.

Recept: mosselen met friet

 

Plaats 8 is opnieuw weggelegd voor een pasta. Sofie maakt een spaghetti met gebakken kip, prei en look. Eenvoudig, snel klaar en vooral budgetvriendelijk.

Recept: spaghetti met gebakken kip, prei en look

 

Op nummer zeven komt onze Belgische trots opnieuw de kop opsteken met stoofvlees met frietjes. De kijkers van De Keuken van Sofie kunnen stoverij met goudgebakken frietjes maar moeilijk missen.

Recept: stoofvlees met frietjes

 

De favoriete pasta van Dina Tersago prijkt op de zesde plaats: tagliatelle met scampi en currysaus. Een Aziatisch hoofdgerecht dat iedereen thuis makkelijk kan klaarmaken.

Recept: tagliatelle met scampi en currysaus

 

Witloof met kaas en hesp staat op nummer vijf, een eerbetoon aan onze grootmoeders keuken.

Recept: Witloof met kaas en hesp 

 

Op vier staat de favoriete Griekse ovenschotel van acteur Herman Verbruggen: moussaka. Zo’n gerecht smaakt altijd, of het nu zomer of winter is.

Recept: moussaka

 

De top drie begint met een vispannetje met Sint-Jakobsvruchten, kabeljauw en tong. Een ideaal gerecht om klaar te maken als je gasten op bezoek hebt.

Recept: vispannetje het lekkers uit de zee

 

Onze nummer twee is een heerlijke ovenschotel die meteen Italië op je bord tovert: cannelloni met zalm, ricotta, spinazie en een romige tomatensaus.

Recept: cannelloni met zalm, ricotta en spinazie

 

Net zoals enkele andere recepten in deze top 10 is ook de nummer één uit onze lijst een ovenschotel. Jullie zochten massaal naar Sofies geknipte recept van een echte Italiaanse klassieker: lasagne. Buon appetito!

Recept: lasagne

 

De Keuken van Sofie, elke werkdag om 18u bij VTM.