Mosselen met friet

Ingrediënten

Mosselen met friet, een makkelijke klassieker. En superlekker. Ideaal als antwoord op de vraag: wat eten we vandaag. 

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Spoel de mosselen af met water. Zet een grote pot op het vuur en doe er een klontje boter in. Doe er de gesneden ajuin bij en laat aanstoven. Voeg er ook de gesneden wortelen en selder aan toe. Ciseleer de lavas en laat mee aanstoven. Als alle groenten gaar zijn, doe je de mosselen bij in de pot. Hak de peterselie fijn. Strooi over de mosselen als ze gaar zijn.

  2. Schil de aardappelen. Snij ze eerst op in plakjes, en snij dan die plakjes tot frieten. Spoel af met water. Als de frieten goed zijn afgespoeld, laat je ze drogen in bv. een handdoek. Leg een handvol frietjes in het frituurmandje en laat ze enkele minuten bakken op 140°. Laat de voorgebakken frieten uitlekken en een beetje afkoelen.

  3. Bak de frietjes in een tweede maal goudgeel op 170-180°. Laat ze opnieuw goed uitlekken op keukenpapier.

  4. Meng de eierdooiers met mosterd en een kneepje citroensap. Voeg al kloppend de arachideolie toe tot je een mooie dikke mayonaise hebt. Breng op smaak met peper, zout, mosterd en citroensap.

5
Average: 5 (1 vote)

Zeeuwse mosselen kunnen altijd!

Hoe eten ze mosselen in het buitenland? Wat doe je met restjes Zeeuwse mosselen? En wat drink je erbij? Je ontdekt het allemaal hier!