Lasagne bolognaise

Ingrediënten

  • 1 doos lasagnevellen
  • ¾ l melk
  • 50 g boter
  • 60 g bloem
  • 400 g gemalen kaas
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • 400 g gehakt
  • 1 ui
  • 4 takken selder
  • 2 grote tomaten
  • tijm
  • laurier
  • 1 l tomatencoulis
  • 1 potje tomatenconcentraat

Is er iets meer Italiaanser dan een lasagne? Sofie maakt deze lasagne bolognaise zoals we graag hebben: met tomatensaus, gehakt en bechamelsaus. Heerlijk eenvoudig en toch zo lekker!

Tip: de bechamelsaus en de roux kan je ook voor iets anders gebruiken.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak eerst de bolognaisesaus. Schil de wortelen en snij in stukjes. Spel de selder en snij in stukjes. Pel en snij de ajuin fijn. Stoof de ajuin, de wortel en de selder aan in een klontje boter. 

  2. Voeg het gehakt toe. Roer alles goed onder elkaar.

  3. Snij het kroontje uit de tomaten. Snij in blokjes. Voeg samen met het concentraat toe aan het mengsel.

  4. Kruid met peper en zout. Voeg twee takjes tijm toe. Giet de tomatencoulis erbij. Laat sudderen onder gesloten deksel.

  5. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  6. Maak nu de witte saus. Meng de boter met de bloem in een pot. Blijf roeren en laat even bakken tot je “koekjes ruikt”.  Voeg een scheut melk toe en klop met een garde. Voeg melk toe tot de saus de juiste dikte heeft. Kruid met muskaatnoot, peper en zout. Voeg de helft van de kaas toe. Roer stevig onder elkaar.

  7. Neem een ovenschotel. Leg er een lasagnevel in. Lepel er bechamelsaus op. Doe er wat tomatensaus bij. Bedek met een lasagnevel. Bouw zo verder op. Eindig met de witte saus. Bestrooi met kaas.

  8. Stop de ovenschotel een halfuur in de oven op 200 graden. 

5

Average: 5 (1 stem)