Cannelloni met zalm, ricotta, spinazie en romige tomatensaus
Ingrediënten
-
200 g fontina kaas
voor de vulling
-
200 g gerookte zalm
-
400 g ricotta
-
300 g spinazie
-
½ bot basilicum
-
peper en zout
voor de saus
-
1 teen look
-
1 ui
-
400 g trostomaten
-
2 el tomaten concentré
-
150 ml room
Bereiding
Begin met de vulling: doe wat olijfolie in een pot, zet deze op het vuur en voeg de spinazie toe. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Snij de zalm en basilicum fijn. Zorg dat alles echt fijn is, anders wordt het vullen van de cannelloni moeilijker.
Haal de spinazie van het vuur. Snij de groene blaadjes super fijn.
Doe de ricotta in een kom en kruid met peper en zout. Meng ook de fijngesneden zalm, spinazie en basilicum eronder. Doe het mengsel in een spuitzak.
Maak de saus. Stoof een fijngesneden ajuin samen met de look aan in olijfolie. Snij daarna de tomaten in fijne blokjes en gooi ze bij in de pan. Voeg de tijm, laurier en tomatenconcentraat toe. Laat alles een tiental minuten pruttelen. Haal daarna de saus door de passe vite en voeg de room toe.
Gebruik de spuitzak om de cannelloni’s te vullen. Leg de gevulde cannelloni’s in een ovenschaal met een scheutje olijfolie en giet er de saus over. De buisjes moeten helemaal bedekt zijn met saus, anders worden ze niet goed gaar. Rasp ook nog de kaas over de cannelloni.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats de schotel 25 minuten in de voorverwarmde oven. Even geduld en de cannelloni is klaar!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be