De leukste recepten voor kinderen uit De Keuken van Sofie

vrijdag, 19 februari, 2016 - 10:46

Zet je koksmuts op en maak je klaar voor een kookmarathon: de leukste recepten voor kinderen uit de keuken van Sofie. We beginnen met de favoriet van elk kindje (groot en klein): pannenkoeken

Gooi ze in de lucht en maak er je eigen versie van: een chocopannenkoek of wat dacht je van een roze prinsesje of een groene prins? Een tip voor de mama's en papa's: zet een schaal met fruit klaar en laat je kind naar hartelust zijn of haar 'eigen' pannenkoek versieren. Dubbel gewonnen: niet alleen het zoete plezier maar ook de extra vitamientjes van het fruit. 


Een zelfgemaakte fruitlolly is zoveel lekkerder dan een ijsje uit de diepvries en je kan experimenteren met seizoensfruit. En een milkshake met je favoriete fruit, die maak je in een handomdraai.  

 

 

Maak deze heerlijke muffins of koekjes als traktatie voor schoolfeestjes of gewoon een extraatje in de brooddoos. Deze Brusselse wafels toveren je meteen terug naar je eigen kindertijd. Maak een grote portie want deze is favoriet bij iedereen. 

 

 

Het hoeft niet altijd zoet te zijn om de kinderen blij te maken: gegarandeerd succes met een zelfgemaakte pizza: laat de kinderen hun eigen 'topping' maken met seizoensgroenten, stukjes verse salami, lekkere ham, ...  Balletjes rollen, daar zijn kinderhandjes ideaal voor! En in combinatie met macaroni met hesp en kaas hoor je nu al gejuich in de keuken. 

 

 

Ooit gehoord van Shrek-mayonaise? Je rijst met groenten wordt een heus feestmaal met deze groene lekkernij: volkorenrijst met groenten, scampi en Shrek-mayonaise  

Visje in de pan? Nee, visje in de oven met een heerlijke puree erbij: ovenschotel met kabeljauw, trostomaatjes en bloemkoolpuree.  En geef nu toe, wie is niet dol op puree? 

Varieer met de groenten, maak de leukste kleurcombinaties (bv wortel puree en een laagje spinaziepuree) en laat je kinderen zelf de puree stampen. 

 

 

Of een ovenschotel met gehakt en puree van broccoli en spinazie. Worst met puree en boontjes: heerlijk!  

 

 

 

Laat de kinderen een keer zelf het menu samenstellen: neem ze mee naar de groentenboer of supermarkt en laat hen zelf bv 5 groenten of 5 fruitsoorten uitkiezen (en daarvan minstens eentje dat ze niet kennen) - plezier gegarandeerd in de keuken! En ze leren er ineens nieuwe smaken mee ontdekken.

 

Neem ook een kijkje tussen deze recepten van Sofie voor kinderen!

Alle recepten van De Keuken van Sofie vind je hier.