Groene prinsen- en roze prinsessenpannenkoeken

Ingrediënten

  • klontje boter

voor de roze pannenkoeken

  • 2 rode bietjes

voor de groene pannenkoeken

  • 1 handvol spinazie
  • 1 handvol rucola
  • 1½ bot dille
  • paardenbloem
  • Oost-Indische kers
  • brandnetels
  • basilicum
  • bieslook
  • peterselie
  • karvel

voor het pannenkoekendeeg

Dit kan iedereen
4 personen

Bereiding

  1. Voor de groene pannenkoeken: Was en hak de groene kruiden en spinazie grof. Mix fijn in een cutter. 

  2. Voeg twee eitjes, twee eetlepels honing, een snuifje zout en de 250ml melk toe. Mix fijn.

  3. Doe een deel in een mengkom. Meng met 120 gram bloem. Roer tot alle klonters weg zijn. Voeg de rest van het mengsel toe.

  4. Voeg de olie toe.

  5. Zorg dat de pan erg heet is. Smelt de boter in de pan. Veeg eventueel met wat keukenpapier het overtollige vet weg.

  6. Giet een (pol)lepel in de pan. Draai om en bak gaar.

  7. Voor de roze pannenkoeken: snij de bietjes in kleine stukjes. Doe ze in een blender met twee eitjes, 250 ml, 2 eetlepels honing en een snuifje zout. Mix fijn. 

  8. Doe een deel in een mengkom. Meng met 120 gram bloem. Roer tot alle klonters weg zijn. Voeg de rest van het mengsel toe en doe er daarna de olie bij. Bak de pannenkoeken tot ze gaar zijn.

  9. Voor de garnituur: snij de sinaasappel in stukjes. Klop daarna wat room op met suiker, tot je slagroom hebt. Serveer de pannenkoeken met ijs, coulis, ahornsiroop, slagroom en wat sinaasappel.

  10. Voor de smoothie: meng het fruit met het kokoswater en mix tot een smoothie.

0

Nog geen stemmen