Ovenschotel met gehakt en puree van broccoli en spinazie

Ingrediënten

  • 100 g paneermeel
  • extra klontjes boter

voor de stoemp

voor het gehakt

  • 800 g gehakt (gemengd)
  • 2 sjalotten
  • peper
  • zout
  • 1 klont boter

Niels Albert is fan van ovenschotels. Zijn grootmoeder maakte dit altijd voor hem. Daarom bereidt Sofie zelf een lekkere ovenschotel met gehakt, puree en spinazie. 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Schil voor de stoemp eerst de aardappelen. Snij in stukjes, spoel in koud water en stoom gaar.

  2. Was de broccoli. Snij in roosjes. Stoom gaar in ongeveer 12 minuten.  

  3. Ontdooi de spinazie (of was de verse en zwier droog). Indien vers, stoof aan in een klontje boter, kruid met peper, zout en muskaatnoot.

  4. Begin nu aan het gehakt. Pel een sjalot en snij fijn. Stoof dit aan in een klontje boter. Voeg het gehakt toe aan de sjalot en look. Bak het mooi aan. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Lepel alles in een ovenschotel.

  5. Stoemp de aardappelen tot puree. Meng met een klontje boter, peper, zout, nootmuskaat.

  6. Meng er de broccoli en spinazie onder. Lepel alles op het gehakt in de ovenschotel.

  7. Strooi er paneermeel over. Werk af met extra klontjes boter.

  8. Steek 20 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

0
Nog geen stemmen