Pizza's van pastarestjes en studentenhaver
Ingrediënten
voor de pizza's
-
300 g spaghetti
-
2 eieren
-
1 el fijngesneden oregano
-
2 el geraspte Parmezaan
-
peper
-
zout
Voor de tomatensaus
-
400 g kerstomaten (uit blik)
-
1 teen look
-
½ bot basilicum
-
zeezout
-
zwarte peper
-
1 mespunt cayennepeper
-
1 mespunt chilipeper
-
1 el olijfolie
voor de garnituur
-
100 g zwarte olijven (ontpit)
-
10 ansjovisfilets (op olie)
-
½ bot basilicum
-
1 bol mozzarella
-
125 g geitenkaas
-
3 sneetjes gandaham
-
8 sneetjes lomo
-
1 handvol rucola
-
100 g Parmezaanse kaas
-
150 g paddenstoelen
voor de pikante olie
-
een paar takjes rozemarijn
-
10 chilipepers
-
een paar takjes tijm
-
1 fles olijfolie
voor de studentenhaver
-
250 g gesmolten melkchocolade
-
100 g hzelnoten (geroosterd)
-
250 g gesmolten donkere chocolade
-
1 el gojibessen
-
1 el pistachenoten (gepeld)
-
1 el cashewnoten
-
1 el pecannoten
-
1 el blonde rozijnen
-
1 el sesamzaad (geroosterd)
-
1 tl sechuanpeper
Bereiding
Voor de pizza's: kook de pasta, giet af en droog de pasta in een handdoek. (of gebruik restjes gekookte pasta)
Meng de eitjes onder de pasta. Snij de oregano fijn. Kruid met peper en zout. Meng de kaas onder de pasta.
Voor de saus: doe een eetlepel olijfolie in een pan. Pel een teentje look. Pers fijn en fruit aan in de olijfolie.
Doe de kerstomaten uit blik erbij. Kruid met peper, zout, cayenne en chili. Laat een vijftal minuten pruttelen.
Snij de basilicum fijn. Voeg een deel toe in de saus. Zet de rest opzij. Zet het vuur af.
Voor de garnituur: trek de Gandaham uiteen in reepjes. Snij de paddenstoelen in schijfjes. Trek ook de mozzarella in plukjes. Snij de olijfjes fijn.
Afwerking: verwarm een pan. Strijk in met olijfolie. Lepel wat pasta in de pan. Druk plat en duw wat tegen elkaar, zodat je een soort pannenkoek van pasta krijgt. Bak aan.
Steek de pan met pasta 5 minuten in de voorverwarmde oven op 250 graden Celsius tot de pasta begint te kleuren.
Beleg een eerste pizza met tomatensaus. Verdeel mozzarella, olijfjes en ansjovis over de pizza. Werk de rode pizza af met basilicum.
Beleg de andere witte pizza met geitenkaas, mozzarella en paddenstoelen. Strooi Parmezaanse kaas over beide pizza’s. Steek ze nog even in de oven op 250 graden Celsius. Werk de witte pizza af met rucola, lomo, Gandaham.
Voor de pikante olie: Leg in een ovenschaal verse chilipepers en een tak rozemarijn. Zet onder in olijfolie en steek die 30 minuten in de oven van 150 à 170°C. Laat afkoelen.
Doe de pepers en rozemarijn in een flesje. Giet de olie op de pepers en laat staan. Je kan dit lang bewaren.
Voor de studentenhaver: Smelt de donkere en melkchocolade au bain-marie. Doe in een kommetje en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
Stamp de sechuanpeper fijn in een vijzel.
Bedek twee schotels of bakplaten met bakpapier. Giet in de ene de melk- en in de andere de donkere chocolade. Strijk uit tot 0,5cm dik.
Verdeel hazelnoten over de melkchocolade.
Verdeel gojibessen, groene pistachenoten, cashewnoten, rozijntjes, sesamzaad over de donkere chocolade. Kruid met sechuanpeper. Laat een halfuurtje tot een uurtje opstijven in de koelkast.
Breek in stukjes en bewaar in een afsluitbare doos in de koelkast.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be