Ovenschotel met kabeljauw, trostomaatjes en bloemkoolpuree

Ingrediënten

voor de cocktail

  • 6 keer 2,5 cl tequila
  • 4 keer 2,5 cl cointreau
  • 2 keer 2,5 cl limoensap

Ovenschotels zijn de ideale oplossing voor zowel tijdens de feestdagen als in de week: makkelijk, lekker en stijlvol. 

Sofie stopte alle ingrediënten waarvoor Evi haar neus ophaalde gewoon in één ovenschotel. En of ze dat lekker vond!

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snij de bloemkool in stukjes en stoom ze gaar. Schil daarna de aardappelen en ook deze moeten gaar gestoomd worden.

  3. Snij nu de ajuin fijn. Doe de stukjes in een ovenschotel met een scheut olijfolie. Leg ook de trostomaatjes en takjes rozemarijn erbij. Kruid flink met peper en werk af met een snuifje zout.

  4. Steek de schotel zo'n tien minuten in de voorverwarmde oven.

  5. Haal de bloemkool en de aardappelen door een passe-vite. Voeg daarna een eierdooier toe en kruid de puree met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Snij de peterselie fijn.

  7. Haal de tomaatjes uit de oven en verwijder de rozemarijn. Verwarm nu de oven voor op 200 graden.

  8. Snij de vis in stukjes en leg ze op de tomaatjes in de ovenschotel. Strooi er de peterselie over.

  9. Doe nu de puree in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit in de ovenschotel. Strooi nog wat paneermeel over de ovenschotel en leg er wat blokjes boter bij. Zet de schotel ongeveer 20 à 25 minuten in de oven.

  10. Ondertussen kan je deze lekkere cocktail maken: Maak de rand van een paar glazen vochtig met limoensap en dop ze daarna in zout. Meng alle ingrediënten in een shaker en shake met ijsblokjes. Giet uit in de glazen en het cocktailuurtje kan beginnen! (Wel de ovenschotel niet vergeten hé!)

0
Nog geen stemmen