Gentse Feesten: EVA viert 5 jaar Donderdag Veggiedag met stadsgerecht

Gentse Feesten: EVA viert 5 jaar Donderdag Veggiedag met stadsgerecht
woensdag, 23 juli, 2014 - 09:35
vegetarisch

In 2009 riep Gent als eerste stad ter wereld donderdag officieel uit tot veggiedag. Sindsdien moedigt ze haar inwoners aan om minstens 1 dag per week lekker vegetarisch te eten. Met succes, want uit recent onderzoek blijkt dat 1 op 3 Gentenaars geregeld meedoet met Donderdag Veggiedag. Er zijn heel wat redenen om mee te doen. Zo is vegetarisch eten niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor het milieu, de dieren en de voedselverdeling in de wereld.

Na 5 jaar Donderdag Veggiedag krijgt de Stad Gent van EVA nu een eigen gerecht: Gentse Veggiezooi. Op donderdag 24 juli, tijdens de Gentse Feesten, wil EVA iedereen laten meegenieten van het veggie stadsgerecht. Daarom worden om 12 uur 200 gratis porties Gentse Veggiezooi uitgedeeld aan de Cyclustent in het Baudelopark. Low Impact Man Steven Vromman is alvast van de partij. Wees er snel bij, want op is op! Wie wil, kan het stadsgerecht zelfs mee helpen bereiden. Kom dan al vanaf 11 uur naar de Cyclustent.

Er valt nog meer te beleven, want tijdens de Gentse Feesten verandert het Veggiehuis in de Steendam 10 dagen lang in een pop-uprestaurant. EVA en PreLovedFoods bundelen hun krachten en verleiden je met lekkers. Je kunt er nog tot 27 juli iedere dag terecht vanaf 15 uur. En na een plantaardig opkikkertje, kun je met nieuwe veggiepower in het feestgewoel duiken. Meer info over het pop-uprestaurant vind je hier

Krijg je nu al zin in een vegetarische waterzooi? Probeer ons recept.